top of page

Politica de retur

Dreptul de retragere din contract

«Retragerea din contract» se referă la dreptul tău legal de a renunța la comandă plasată prin efectuarea unui retur de marfă. Acest aspect este reglementat prin legislația în vigoare, Ordonanța de Urgența nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor la distanță. Poți beneficia de acest drept legal dacă sunt îndeplinite condițiile de mai jos.

Returul se poate face în interval de 14 zile calendaristice de la data la care ai intrat în posesia comenzii, fără a fi nevoit să justifici decizia de retragere. În acest caz, te rugăm să ne aduci la cunoștință decizia ta, trimițând un e-mail la adresa contact@virgovintage.ro.

Pentru derularea procedurii de retur este obligatorie completarea formularului de retur primit împreună cu produsele (formularul poate fi solicitat și pe adresa noastră de contact contact@virgovintage.ro). Te rugăm să te asiguri că la completarea acestui formular ne furnizezi corect și complet următoarele informații:

•    Motivul pentru care returnezi marfă, în cazul în care dorești să-l completezi 
•    Contul IBAN în care urmează să virăm contravaloarea mărfurilor returnate, banca la care este deschis contul, nume titular cont bancar
•    Semnătură ta și dată completării în partea de jos a documentului.

Dorim să te atenționam că returnarea produselor către Virgo neînsoțite de formularul de retur completat corect și lizibil, ori necompletarea tuturor informațiilor solicitate, poate atrage după sine întârzieri în timpul de procesare a returului, respectiv de rambursare a contravalorii produselor.

•    În cazul în care returnezi o pereche de pantofi, aceștia trebuie ambalați în cutia lor originală. Dacă obiectul returului este un articol de îmbrăcăminte sau un accesoriu, acestea trebuie însoțite de etichetele cu care a fost livrat. Dacă articolul de îmbrăcăminte pe care îl returnezi include și un accesoriu (exemplu: o bluză ce include un colier), te rugăm să le trimiți pe amândouă, așa cum au fost livrate inițial. Atât produsele, cât și ambalajele originale trebuie returnate la nivelul de calitate la care au fost primite, fără a fi suportat deteriorări ulterioare sau fără a fi fost purtate.
•    Foarte important: pentru a putea respecta cerințele procedurii de retur, te rugăm să păstrezi atât ambalajele și etichetele produselor, cât și documentele ce au însoțit comanda (factură și formular de retur) pentru o perioadă de 14 zile calendaristice de la dată recepționării, pentru eventualitatea în care, ulterior, în acest interval de timp, decizi să faci un retur de marfă.
•    Introdu factura și formularul de retur în cutia/punga în care se află produsul de returnat, cu respectarea cerințelor de mai sus. Nu aplica pe ambalajele originale ale produselor, în mod special pe cutiile pantofilor,  bandă adezivă sau alte materiale similare,  deoarece calitatea ambalajelor va fi afectată. Asigură ambalajul original prin introducerea lui într-o altă cutie / pungă de transport, după caz. Sigilează bine coletul.
•    Costurile de livrare ale retururilor de marfă sunt suportate de tine: vei contacta  firma de curierat rapid pentru efectuarea returului și vei plăti transportul coletului la destinație.
•    În vederea returnării mărfurilor, folosește serviciile unei firme de curierat rapid. Te rugăm să nu expediezi produsele prin intermediul Poștei Române. Adresa la care se returnează produsele cumpărate de pe Virgo și care se regăsește și pe AWB-ul de livrare este: Drumul Cooperativei nr. 75i, Sector 5, Bucuresti, 052755. Retururile expediate la orice altă adresa nu pot fi procesate, iar expedierea va trebui reinițiată către adresa corectă.
•    Restituirea contravalorii produselor returnate se face într-un interval de 14 zile calendaristice de la data la care am recepționat și verificat produsele. Rambursarea sumei se face prin virarea acesteia în contul indicat de tine în formularul de retur.

 


 

bottom of page